Blodsockervänlig morotskaka

Jag har alltmer börjat gilla bakning. Men söta bakverk är en liten utmaning om man försöker äta blodsockervänligt. Och om man inte direkt är någon mästerbagare… Igår vaknade jag tidigt och var sugen på morotskaka. Ni vet den där med den goda frostingen. Mums. Googlade en stund och hittade två recept jag ville prova. Den ena var en lowcarb-kaka och den andra en rawcake. Bestämde mig för att testa lowcarb-varianten först. Rawcaken ska jag testa nästa vecka.

Jag använde alltså det här receptet. Jag hittade inte Sukrin i butiken, så jag använde Canderel, som också är helt utan kolhydrater. I frostingen bytte jag ut vaniljen till citron. Det blev jättegott!

Jag har aldrig själv bakat med Canderel tidigare. Jag har minne från 90-talet att ”Canderell-smaken” känns igenom, men faktiskt blev den här kakan jättemycket godare än jag kunde föreställa mig. Bottnet innehåller bl.a. mandelmjöl och kvarg. Den här ska jag absolut göra pånytt!

2 kommentarer Lägg till

  1. attvaraetta skriver:

    Det låter som en jättegod kaka! Och så känns den ju mycket nyttigare än en vanlig också, med morötterna och kvargen och allt. Tror jag också måste testa! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s