Inför stora (och svåra?) beslut

Jag ska få en ny insulinpump! En ny livskumpan för de närmaste åren. Min älskade Animas-pump som jag haft i nästan fyra år tillverkas inte längre, och garantin på min pump håller på att gå ut. Så nu blir det byte till en annan modell.

Eftersom jag vill hålla kvar min Dexcom-sensor är mina pumpalternativ Omnipod eller Accu Check Insight.

Båda har säkert både för- och nackdelar. Omnipod har jag aldrig varit intresserad av, trots att den är slanglös, men jag tycker att själva podden känns stor och klumpig. Jag är inte säker att jag vill gå omkring med både en pod och en sensor på armarna. Accu Check har jag aldrig ens lagt en tanke på, eftersom jag inte tyckt att de modellerna är snygga. Man kan tänka att utseendet på en insulinpump inte spelar så stor roll, men det tycker jag. Jag ska ju faktiskt titta och känna på apparaten tiotals gånger per dag!

Det positiva med båda pumparna är att de har en skild handenhet, men vilken man kan styra pumpen, justera insulindoser o.s.v. Det här underlättar ju verkligen då man t.ex. klär sig i klänning.

Men som sagt, svåra val. Om du har erfarenheter av någondera pump (både bra och dåliga!) så får du gärna kommentera eller kontakta mig! Det är för tillfället onödigt att rekommendera andra pumpar, eftersom de här är mina alternativ.

Bilderna har jag lånat från tillverkarnas webbsidor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s