Dålig diabetesdag

on

”Jag hatar den här jäkla pissjukdomen!”

Det var mina sista ord igår. Jag hade en riktigt riktigt dålig diabetesdag.

Det började efter lunch. Blodsockret sköt i höjden p.g.a. en liten skiva rådbröd som jag åt till min lunchsallad. Jag har så gott som helt skippat kolhydrater på morgonen och förmiddagen just p.g.a. detta. Men igår såg rågbrödet bara så gott ut! Ni vet med lite knapriga kanter. Trots att jag tog insulin till brödet steg blodsockret till 17. Jag korrigerade såklart det höga värdet, vilket i sin tur gjorde att blodsockret sjönk. Och det tänkte aldrig sluta sjunka.

Efter 8 tabletter druvsocker (15 g kh) och två tuber Glucobooster (40 g kh) låg blodsockret på 3,2 och sensorn visade ännu en pil neråt. Vad gör man då? Jag hade vid det här laget suttit en halv timme i bilen och väntat att blodsockret ska stiga. Jag var på väg till matbutiken, men då sensorn äntligen visade 4,6 och jag var illamående och genomvåt av kallsvett, körde jag hem utan att mathandla. Lade mig i sängen och sov nästan två timmar.

Hela kvällen mådde jag såklart pyton. Blodsockret steg och steg av alla supersnabba kolhydrater jag klämt i mig tidigare. Ända till det svängde och det sjönk från 18 till 9 på under en halvtimme. Jag klämde i mig några russin för att få blodsockret att stanna i tid.

Då det var dags för mig att gå och lägga mig visade sensorn 6,1 med en pil neråt och jag kände att det igen var dag för några kolhydrater. Men allt var slut. Inga kolhydrater kvar i huset, eftersom jag ju inte var till matbutiken som jag planerat. Jag hittade ett gammalt kexpaket längst in i skåpet. Då jag trött och illamående satte vid köksbordet och åt glutenfria chokladkex tänkte jag att det ju var tur att jag inte hade nåt viktigt inplanerat en dag som denna. Fast oftast brukar jag bara bita ihop och visa en god min utåt.

Och idag vaknade jag med en ordentlig baksmälla. Inte p.g.a. alkohol, utan en hypoglykemibaksmälla. Hip hej, älskade diabetes!

sdr

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s