Äntligen ett grönt dygn

Mitt veckoslut var helt katastrofalt! Alltså, det var det roligaste veckoslutet jag haft på länge, men blodsockermässigt var det katastrofalt. Sensorn visade dubbla pilar upp och dubbla pilar ner, mest hela tiden. Varannan kvart larmade den om att blodsockret är för högt, och varannan kvart att blodsockret sjunker för snabbt. Det här är så sjukt tröttsamt! Blodsockret var allting från 2,9 till 22,3. Flera gånger om dagen.

Vad kan vara orsaken då? Jag har senaste tiden ätit ganska sparsamt med kolhydrater. Jag försöker räkna de kolhydrater jag äter ganska exakt och nu har jag lärt mig att jag måste ta lite insulin trots att måltiden inte innehåller kolhydrater (proteinet påverkar också blodsockret).

På fredagen åt jag varma smörgåsar som gjordes på ”vanligt” bröd. Två skivor bröd åt jag på kvällen, jag tog insulin enligt reglerna, och vaknade på lördag morgon med blodsockret över 20. Suck. Efter en korrigeringsdos sjönk blodsockret som en sten. Så lågt på att jag igen fick korrigera med kolhydrater. Ja, ni ser mönstret.

På lördagen gjorde jag risotto. Jag äter normalt inte heller ris, men nu ville jag testa ett recept som jag hittade på nätet. Risotton var jättegod, men jag försökte att igen äta ganska lite. Jag räknade till 30 gram kolhydrater i min portion, tog en bolusdos enligt det, men blodsockret sjönk och sjönk, och jag tänkte inte få upp det alls. Är det nån som vet, finns det mindre kolhydrater i risottoris än i vanligt? Min gissning skulle varit att det finns mera, men…

Det är jobbigt då man inte kan lita på sitt blodsocker. Det känns sjukt otryggt då blodsockret gör snabba svängningar och då jag får sitta och hålla koll på kurvan och pilarna hela tiden. Suck.

Så, nu är jag tillbaka i min kolhydratssnåla/blodsockervänliga diet igen. Jag får bara inse att det är blodsockervänlig mat jag mår bäst av. Blodsockret har legat på en grön och fin kurva i ett och ett halvt dygn, det är så tryggt och skönt.

sdr

En kommentar Lägg till

  1. insulinadiabetes skriver:

    Jag har en risotto jag brukar bjuda på när vi får rester men jag har inte så stora problem med det men brukar ha sallad till, det kan ju bromsa lite om man har tex rårivna morötter i, sen brukar jag ta en stor dos gärna en stund innan så insulinet hinner börja verka sen brukar det ju avslutas med en efterrätt och det kan ju också hjälpa till om det sjunker efter själva risotton, men risotto är nog snabbare än vanligt ris i och med att det är lite mer uppblött eller vad man ska säga☺️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s