Ont om utrymme

Var på kroppen ska man ha sin CGM? Jag tycker att min Dexcom fungerar bäst på armen. Men man har ju begränsat antal av dem, armarna alltså. Efter att CGM har suttit fast två-tre veckor på samma ställe, blir huden lätt lite röd och irriterad runtomkring, speciellt där tejpen suttit. Därför lägger jag ogärna fast en ny CGM i samma arm eller på samma sida av magen som den föregående var. Dessutom ska CGM och insulinpumpens kanyl inte vara så nära varandra, vilket också begränsar en del. Så det blir som det blir. Denna gång hamnade den rakt på min sugas skulls haka.

dav

Hon har inte så stor skillnad fast hon blir ingömd ibland. Jag kommer att flytta min CGM till magen då vi ska på resa om dryga två veckor, men tills dess får det gå så här.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s