En liten gest

Förhandsröstningen i presidentvalet är i full gång här i Finland. Från jobbets sida fungerar jag som valfunktionär i förhandsröstningen, vilket är en rolig omväxling i vardagen och i arbetet. Eftersom jag också är aktiv i Diabetesföreningen i Åboland deltar jag också som bössväktare i valinsamlingen Pieni Ele – En liten gest.

”En liten gest är en insamling som i samband med valen genomförs till förmån för det inhemska handikapp- och folkhälsoarbetet och ordnas i form av bössinsamling. I insamlingen deltar 17 handikapp- och hälsoorganisationer med sina lokalföreningar. 50 % av insamlingsvinsten från respektive kommun bli kvar på lokalnivå för att delas mellan de deltagande föreningarna. Den andra hälften redovisas till insamlingsdelegationen som delar den mellan de 17 riksomfattande handikapp- och hälsoorganisationerna.”

Du kan läsa mera på pieniele.fi. Man kan också donera via nätet, med bankgiro eller med SMS.  pieniele_isohahmo_s

Så ta med några slantar då du går och röstar på dina presidentkandidat och understöd samtidigt det lokala folkhälsoarbetet. Tack!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s