Reseförberedelserna är i gång

Det är mycket att komma ihåg då man ska resa iväg med diabetes som resesällskap. Recepten ska vara med i pappersformat (men hur skönt är det inte nuförtiden då vi annars har e-recept?), ett intyg över att man har diabetes ska man ha med sig till flygfältet, hämta ut en Glugacon-penna och så ska man beställa hem en lånepump.

Pharmanova har den superfina servicen att man kan få låna en insulinpump över resan. Skulle insulinpumpen gå sönder eller bli stulen så skulle ju resan vara förstörd! Visst har jag ju alltid med mig insulinpennor och reservinsulin, men efter att jag inte tagit en enda stick men penna på över 6 år, så skulle jag inte heller vilja börja göra det på andra sidan jordklotet. Jag skulle inte ha någon aning om hur mycket långverkande insulin jag skulle ta heller. Det skulle kännas så otryggt. Så nu har jag skickat in ett lånepumpsavtal till Pharmanova, och de har lovat skicka mig en reservpump som jag får ta med mig på resan.

dav

Är det någonting annat jag ska komma ihåg inför resan?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s