Paprika till middag

Det här ska absolut inte bli en matblogg, men för tillfället känner jag att jag fått tillbaka lite av min matinspiration som har varit försvunnen egentligen hela hösten.

Det är ibland en utmaning att komma på blodsockervänliga maträtter, speciellt lediga dagar då jag gärna äter två gånger (den här rutinen sitter kvar från nittiotalet då jag var tvungen att äta lunch kl. 11.30 och middag kl. 17). Det blir lätt samma maträtter ofta; blomkålsmos, olika sallader, halvfabrikat o.s.v. Och så ska det ju också smaka för båda i hushållet. Och så ska maten vara vegetarisk också, eftersom jag inte ätit kött på många många år. I Finland har vi många vina substitut till kött. Vi har Nyhtökaura (pulled havre), Härkis (gjort på bondbönor), Mifu (gjort på mjölkprotein) och såklart Quorn, Oumpf och olika sojavarianter.

Fylld paprika gör jag ibland, det är gott och mättande.

Jag gjorde en röra med lök, vitlök, Härkis (substitut för maletkött), svarta bönor och creme fraiche. Jag kryddade med fajita-krydda, svartpeppar, rökt paprika-krydda och toppade med riven Emmental-ost. Paprikorna gosade i ungen i 175 grader cirka 30 minuter och serverades med en fräsch sallad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s