C-vitamin och ingefära

on

Det känns som att jag varit sjuk hela hösten och vintern. Första förkylningen kom i september, sedan i november och igen efter julen. Nu har jag en antibiotikakur på för bihåleinflammation och äntligen känns det äntligen att trycket i huvudet börjar lätta.

Jag har ett par månader startat varje morgon med en stark ingefärashot med ingefära, citron och lite honung. I början smakade shoten förskräckligt, men ganska snabbt blev jag van med smaken. Nu är det bara att hoppas att shoten faktiskt gör någon nytta också. Tanken var också att äta en halv grapefrukt till frukost, men det har inte gått riktigt enligt planen.

Ingefärashot

Tvätta 250-300 g ingefära och riv den oskalade ingefäran grovt. Lägg i en liter vatten och värm till 80 grader. Sila bort ingefäran, blanda i saften av två citroner och 1/2 liter honung. Låt svalna och häll i flaska. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s