Blodsockervänlig lördagsmat

På lördagen var jag ensam hemma hela dagen. Eftersom jag inte riktigt tycker om att vara ensam hemma, brukar jag göra god mat och lyxa till det lite. Jag har nu efter julen igen försökt lägga fokus på att äta blodsockervänligt, eftersom att jag känt att min kropp och framförallt mitt blodsocker mår bäst av det.

Jag startade dagen med ett besök till matbutiken för att hämta inspiration. Jag älskar att gå omkring i matbutiken med god tid att läsa på produkter och planera maten i mitt huvud. Är jag trött, stressad och hungrig är besöken till butiken inte alls lika kul… Så här blev min lördagsmeny:

dav

Till lunch blev det en fräsch sallad med fetaost, avokado och tomat. Jag kryddade med balsamico, limesaft och svartpeppar. Mmm, jag blir sugen på det här bara av att se på bilden.

Till middag blev det pizza, min absoluta favoriträtt! Jag gör nästa alltid pizza då jag är ensam hemma, eftersom det inte hör till min mans favoriter tyvärr. Den här superba blodsockervänliga pizzabottnen är enkel att göra och hela plåten innehåller endast dryga 20 g kh. Perfekt! På pizzan lade jag fetaost, lök, vitlök och Mifu-strimlor. Tyvärr hade jag pizzan lite för länge i ugnen och den blev lite torr, men det räddade jag med en klick gräddfil.

dav

Till kvällsgott blev det parmesanflarn med peppar och timjan. Så enkla att göra och så supergoda. Speciellt till ett glas torrt skumvin. Perfekt lördagsgotteri.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s