En lite längre resa med diabetes i bagaget

Spännande tider. Snart ska vi nämligen åka på vår bröllopsresa! Vi ska åka på en 11-dagars kryssning till Karibien! Vi ska åka till Florida, Bahamas, Jamaica, Honduras, Belize, Mexico och Miami. Jag kan ännu inte förstå att jag faktiskt ska få se alla de här ställena som man annars bara drömmer om!

Det mest spännande är ändå att dessa med diabetes i bagaget. Hur packar jag? Vad ska jag ha med mig? Blir det problem i säkerhetskontrollen? Vad heter allt på engelska? O.s.v. Jag har redan plockat fram en lite kylväska som jag kommer att bära med mig då vi inte är på båten. För det är ju faktiskt så, att missar jag båten någon dag, så kan jag behöva insulin och prylar för några dagar framåt. Usch sådan tanke!

Som tur har Maria gjort en superbra kom-ihåg-lista då det gäller packning av diabetesprylar. Den listan brukar jag googla fram då det är dags att resa. Och så ska jag komma ihåg att beställa en reservpump att ha med mig ifall min egen får för sig att sluta fungera. Det skulle verkligen vara ett bottennapp för semestern att insulinpumpen skulle gå sönder och jag måste gå över till att använda insulinpennor! (Jag har inte tagit en enda spruta sedan jag fick insulinpump för över 6 år sedan.)

Men ännu får jag vänta ett tag…

2 kommentarer Lägg till

  1. Sussi skriver:

    Häftigt! När åker ni?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s