Vårt land och blodsockervänlig festmat

Aldrig har vårt självständiga Finland firats så som det firats de senaste dagarna. Vårt fina blåvita, hundraåriga Finland.

Själv deltog jag tillsammans med min man i en självständighetsbal här i hemstaden på tisdagen. Det var pompa och ståt. Alltid lika kul att få klä upp sig, sminka sig fint och ta på sig sina finaste smycken. Jag skaffade mig en blå långklänning till festen, jag kände mig riktigt fin.

Den uppmärksamma läsaren kan se att mitt efternamn har ändrat sedan sist. Vi firar faktiskt 2-månadersbröllopsdag idag. <3

Den egentliga självständighetsdagen igår firade vi med vänner. Vi åt gott, skålade i champagne och tittade på slottsbalen i tv. Jag ville denna gång försöka fixa lite blodsockervänligare festmat och det lyckades vi faktiskt med!

bord

Våra gäster hade med sig en avokadoräkcoktail till förrätt. Den var så fin och god så jag slukade den i mig innan jag hade hunnit ta en bild. Sedan var det dags för blinis med allt gott tillbehör som hör till. Själva blinierna innehåller ägg, philadelphiaost och mandelmjöl. Jättegoda och fluffiga blev de, och mycket vänliga för mitt svajiga blodsocker. Det blev en blåvit efterrätt med blåbär, rostade nötter och en crème med grädde, ost och citron. En cheesecake på burk alltså.

Grattis Finland 100 år!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s