Mitt år 2016

Mitt liv rullar verkligen på med full fart, och tyvärr blir bloggen lidande och satt åt sidan. Ett nytt år igen, och många nya spännande saker som väntar. Runt nyår klagade jag över mitt tråkiga liv och över att ingenting händer. Min tanke var att är det meningen med livet att jobba alla dagar bara för att ligga på soffan och ha tråkigt på kvällarna (jag vet, jag vet). Några dagar senare påminde Kalle mig om allt fantastiskt vi varit med om år 2016. Vi har vårt nya fina hem som vi älskar, vi har varit på två fantastiska resor till Spanien, vi har fått vår fina lilla hund Meja, vi har förlovat oss och bestämt att gifta oss. Vi har de bästa vännerna och familjerna, vi har fått ordna och gå på fina fester och bröllop. Hur mycket mera kan man begära av ett år? Och det är klart att jag är bara tacksam för allting jag har, och allting som den här fina karln har hämtat till mitt liv. Puss puss.

Bilden nedan är från vår förlovningsfest i höstas. Som ni ser är alla outfits inte menade för insulinpump, så den fick vara synlig. 14925676_10155529983208228_1007808115849894012_n

Men hur var mitt diabetesår 2016 då? Jo, mitt hba1c var ju faktiskt hela året på en bättre nivå än någonsin under mina 26 diabetesår! Jag har minskat på mitt kolhydratsintag ganska mycket, jag har börjat motioner och gått ner i vikt en del. Allt det här påverkar ju blodsockret positivt, vilket i sin tur påverkar humöret, orkandet o.s.v. Ändå måste man komma ihåg att 26 år med diabetes är en lång tid, och tyvärr har mina ögonbotten börjat påverkas av diabetes. Jag kommer nu att gå oftare på ögonbottenkontroller och lugnar inte mitt högra öga sig, så får det helt enkelt laserbehandlas. Usch fy, det ser jag verkligen inte fram emot. Själva ingreppet är säkert obehagligt, men det är ändå framtiden jag är mera rädd för. Hur många gånger kan man laserbehandla en ögonbotten? Tänk om det inte lugnar sig med blödningarna. Följdsjukdomar är ju någonting som väntar oss alla (i varje fall de flesta) diabetiker, men jag skulle inte nu ännu vara redo för dem.

Min absoluta favoritbild från år 2016 är denna på hela min familj i Spanien. Nu har jag inte frågat lov av personerna att publicera bilden här på bloggen, men jag gör det i varje fall.bty

2 kommentarer Lägg till

  1. Maria skriver:

    Som gift med en typ 1; som haft diabetes i 51 år så har jag insett att det går att leva ett bra liv fast man drabbas av senkomplikationer! Tror min gubbe gjort minst 30 laser operationer av ögonen! Han tycker inte att det gjort speciellt ont och faktiskt har det nu varit stabilt i flera år. Han fick nyligen sitt körkort förnyat så det finns hopp

  2. insulinadiabetes skriver:

    Hej! Jag fick också fläckar på mitt ena öga och fick gå på tätare kontroller. Jag blev jätterädd men tack och lov försvann fläckarna så nu går jag vartannat år igen. Så det finns chans att de försvinner! Om inte så har dom ju väldigt bra ögonbehandling idag så nog inget du borde oroa dig för men jag förstår dig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s