Testat Härkis

Igår testade vi Härkis hemma hos oss.

pakkaus_harkis_h_620x404

Härkis är en inhemsk produkt gjord av bondbönor. Den har en fyllig konsistens, lite mjukare än stekt maletkött. Härkis kan användas i matlagning istället för kött.

Jag har en tid sett denna produkt i butikshyllan, men inte vetat vad jag ska använda den till. Men då jag igår hittade ett recept på fyllda paprikor som jag ville testa, så bestämde jag mig att byta ut köttet till Härkis. Och det blev jättegott!

Härkis känns ganska torrt då man sätter det i stekpannan. Känns att man behöver ganska mycket vätska i maten. Jag gjorde en paprikafyllning med Härkis, kidneybönor, vitlök, basilika, tacokrydda och creme fraiche. Fyllningen blev ganska tjock, men den var enkel att fylla paprikorna med. På toppen lade jag lite riven ost.

dav

Receptet jag använde finns här.

Detta är inte ett sponsorerat inlägg. Jag ville bara dela med mig av min erfarenhet.

3 kommentarer Lägg till

  1. attvaraetta skriver:

    Ser gott ut! Hur reagerade blodsockret på det? Hur mycket kolhydrater innehåller Härkis?

    1. Ninnu skriver:

      13 g kh/100 g om jag kommer ihåg rätt. Så under 10 g kh/paprika. Men så var det bönor också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s