Dagens tips: Ögoncréme

I drygt ett år har jag dagligen använt ögoncréme. En liten klick som jag med hjälp av mina ringfingertoppar duttar ut runt ögonen 1-2 gånger per dag.

”Jaha, och vad har det här med diabetes att göra?”

Jo, mina ringfingertoppar är de som alltid tagit mest stryk av allt blodsockermätande. Jag mäter helst och oftast i ringfingrarna, vilket gjort dem hårda och ärriga. Men tack vare ögoncrémen (och sensoreringen också såklart vilket gör att jag inte mäter blodsocker från fingertopparna lika ofta längre) har mina fingertoppar på ringfingrarna blivit massor mjukare och friskare. Tummen upp för det!

dav

Ikväll tror jag att jag ska börja använda lillfingrarna att dutta krämen med. Tycker de börjat bli hårda nu, stackars små.

Ps. Jag använder ögoncrémen Eyelighter från Löwengrip Care & Color, och jag gillar den massor! Den gör den känsliga huden runt ögonen riktigt mjuk. Obs! detta är inget betalt reklaminlägg, ville bara berätta. :)

En kommentar Lägg till

  1. insulinadiabetes skriver:

    Bra tips! Har också torra fingertoppar trots cgm

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s