Positiva sidor med diabetes?

Att leva med diabetes känns ofta rätt så tungt. Som vuxen diabetiker känns det ibland som om man är ensammast i världen med diabetes. Och visst är det ju också så. Diabetes är en mycket individuell sjukdom, den funderar olika på oss alla. Så det är bara du i hela världen som vet hur det är att ha DIN diabetes.

Speciellt i diabetesrelaterade kretsar på social media talas och skrivs det ofta om hur tungt det är. Det skrivs om hur man inte orkar med sjukdomen som hela tiden finns där. Jag har hört att diabetes är som Ove på Solsidan, irriterande och påträngande. Lämnar en aldrig i fred. Men är det så? Är det faktiskt bara negativa sidor i att ha diabetes?

På ett evenemang för några år sedan som ordnades för diabetesbarn och deras familjer fick barnen säga negativa och positiva sidor med att ha diabetes, och vet ni vad? Den positiva listan blev faktiskt längre!

Jag ska lista upp några positiva sidor med att ha diabetes. Här kommer de:

  • Jag har bättre koll på min hälsa än många andra i min ålder. T.ex. mäter jag blodtryck och kolesterol några gånger i året, vilket alla troligen borde göra.
  • Jag har kontinuerligt kontakt med hälsovårdspersonal.
  • Jag har träffat så många härliga personer bara p.g.a. diabetes. Och kontakten jag har till dessa personer är speciell, en kontakt som bara vi diabetiker förstår.
  • Min bukspottskörtel är finare än någon annans (min rosa insulinpump alltså).
  • Jag kan min kolhydratsräkning! Och p.g.a. kolhydratsräkningen är jag också rätt så duktig på huvudräkning.
  • Jag har full kontroll över mig själv och mitt mående, och känner av genast då något inte är rätt.

20151127_202421

Jag har ingen bild på lager just nu som har med diabetes och positivitet att göra, så istället får nu njuta av en bild som är tagen i vårt nya fina kök.

En kommentar Lägg till

  1. Maria skriver:

    Stor igenkänning på det här inlägget! Och så härligt att du lyckas se så många positiva sidor med diabetes!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s