4,5 år efter punpstart

Det är nästan som att jag inte kommer ihåg tiden innan insulinpumpen. Precis som att jag inte kommer ihåg tiden innan diabetes. Med den skillnaden att jag insjuknade i diabetes som 9-åring för 25 år sedan, medan insulinpumpen kom i mitt liv för drygt fyra år sedan.

Att övergå till insulinpump efter 20 diabetesår med sprutor/pennor var en stor omställning. Det kändes som om jag fick lära mig allting om från början. Trots att jag alltid har räknat kolhydrater i min mat, var det extranoggrannt nu. Dels för att hitta de rätta basaldoserna, dels för att alla insulindoser nu var så mycket mindre, så ett kast på en eller en halv enhet hade en mycket större betydelse nu. Det krävdes en hel del arbete för att jag skulle lära mig använda pumpens alla fina finesser och våga leva ett normalt liv tillsammans med den. Men var allt det här arbetet värt mödan då? Ack ja! Inte en gång har jag ångrat valet att övergå från pennor till pump.

20151002_101721

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s