Vad har hänt?

Jag har varit borta ett tag. Varför? Vad har hänt?

Det har hänt så mycket i mitt liv senaste året, så det känns som om jag inte riktigt hinner med själv. Jag har flyttat in med den älskade mannen till vårt fina hus, vårt gemensamma hem. <3 Allting är nytt, nya tomma ytor. Det är rent och fint. Det ser verkligen ut som vårt hem.

IMG_20160408_123417

Det är väl det som hänt. Jag har haft ganska bråttom både på jobbet och på min fritid också senaste tiden, och det känns som om jag hamnat lämna många viktiga saker åt sidan en stund. Tiden räcker bara inte till. I höstas tänkte det bli för mycket, och väggen kom nära, så efter det har jag försökt backa litelite varje gång det börjar kännas så igen. Har man det så bra som jag har det just nu, ska man inte behöva vara sjukledig för att orka, tycker jag.

Inom vår lokala diabetesförening har vi startat upp ett motionsprojekt nu i vår, Motionera med diabetes. Vi har löpskola tillsammans med Maria (läs hennes superfina diabetesblogg här) och vårt mål är att på ett eller annat sätt ta oss genom Naisten Kuntovitonen i Åbo i maj. Vi är halvvägs in i löpskolan nu, men tyvärr går det inge vidare för mig. Jag försöker mitt bästa, men tydligen har jag låtit min kondition bara bli för dålig helt enkelt.Jag trodde att jag skulle känna av nån skillnad ganska snabbt, bara jag tränar, men icke. Jag är ännu i lika uruselt skick som i februari. Det är väl bara att ta i med hårdhandskarna.

2016-04-08 11.58.45

Beklagar för dålig bildkvalitet, men så här ivrig var jag på väg ut på min första springtur.

Min diabetes då? Ja, där känner jag faktiskt att det hänt en förändring. Kanske för att mitt liv stabiliserats en hel del, så har också mitt blodsocker gjort det. Tidvis varje fall. Jag kämpar för att hålla blodsockret under tio, och det är ju då ingen lätt match… Men ibland kan jag faktiskt ha hela dygn där sensorkurvan visar grönt, och den känslan är ju helt oslagbar. Mitt blodsocker har aldrig varit speciellt stabilt. Men att ha så hård koll kräver nog att man har möjlighet att ha CGM. För tillfället är jag utan sensor, och tyvärr märks det på mitt blodsocker genast. Nästa vecka borde jag få hämta ut nya sensorer.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s