Den där känslan innan det sticks!

Trots att jag har haft diabetes nu i över 25 år, känns det ibland lite nervöst med nålar. Nålarna på inulinpennorna hade jag inget problem med, eftersom de ju var så korta och små (använde mig av nålar som var 4 mm långa)! Insulinpumpens kanyler går ju också bra, eftersom man skjuter in dem med en liten manick. Men CGM:s sensor måste man trycka in manuellt under huden och nålen ser lång, tjock och skrämmande ut. Och den där känslan just innan jag ska trycka in nålen!

2016-04-08 11.55.56

Jag måste ta ett djupt andetag. Kanske ett till. ”Tänk om det gör ont”. Och så bara trycker jag in nålen. Och oftast så känns det ju faktiskt inte alls! Och känns det så är det ett jättelitet stick. Helt i onödan, men ändå alltid lite nervöst!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s