Extend Shake – hur gick det sen?

Nu ska jag äntligen ta mig tid och berätta vad jag tyckte om Extend Shake-produkterna. Jag fick dem eftersom jag är testperson hos Diabetic Designed, där man också får köpa dessa shakes. Och annat roligt diabetestillbehör också, druvsocker, bars osv. Kika in!

I nästan två veckor drack jag en Extend Shake på morgonen då jag kom till jobbet. Shaken ska göra att ditt blodsocker ska hållas lite stabilare i upp till 9 timmar. Jag valde att dricka shaken i början av min arbetsdag, så att den bästa effekten skulle vara efter frukost, efter lunch och på eftermiddagen. De är nämligen mina problemområden. Mitt blodsocker vill stiga som en liten topp upp till 15,0 nästan varje dag efter lunch. Och så kommer det lika hastigt ner igen och hamnar ofta sedan för lågt.

Jag är oftast mycket skeptisk till sådana här produkter. Enligt mig är det endast kolhydrater och insulin som kan påverka blodsockret, men det verkar nog som om jag får ge mig med den tanken nu. För inte en endaste dag då jag drack Extend Shake steg mitt blodsocker över 10,0 efter lunch. Helt ofattbart, jag vet!

2016-02-01 11.26.48

Extend kommer i smakerna jordgubb, choklad och vanilj. Mina favoriter är helt klart choklad och jordgubb, men vanilj är inte på något vis motbjudande det heller. Smaken i sig är ganska så söt, och jag tycker att smaken av sötningsmedel tränger igenom ganska kraftigt. Men jag är ju en gottegris, så de gick nog ner hur bra som helst genast på morgonen varje fall.

En ordentlig shaker kanske man borde skaffa sig? Jag blandade shaken i Tupperwares halvliters drickaflaskor, och fick nog sjeikka ganska länge innan alla pulverklimpar var borta.

En påse Extend Shake innehåller 12 gram kolhydrater, och jag tog en enhet Humalog förlängt på en timme för shaken. Och för mig funkade det bra, men enheter och sånt är ju väldigt individuellt, så det kanske inte funkar  för andra diabetiker.

Men allt som allt måste jag säga att jag var jättenöjd med Extend shake och skulle mera än gärna fortsätta dricka dem på morgnarna, för att stabilisera mitt supersvajiga blodsocker.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s