Smoothie med mindre kolhydrater?

Som jag redan tidigare skrev så är jag inne i en period nu  (ja, den har redan hållit några dagar faktiskt) då jag lite bättre kollar vad jag sätter i mig. Jag skulle vilja ha lite stabilare blodsockervärden, och det betyder full koll på kolhydraterna! Inte lätt, kan jag berätta…

Till julklapp fick vi äntligen en mixer, som jag så länge önskat. Så nu skulle det bli smoothies för hela slanten! Men kan nån berätta mig HUR man gör en god smoothie med lite mindre kolhydrater? För lägger man i yoghurt, blåbär, honung och banan så blir det ju en kolhydratsbomb. Och jag kommer nu inte på nånting sött och gott att lägga i smoothien som inte skulle ha så mycket kolhydrater. Kan ni hjälpa mig, please!

20160109_124616

Förra helgen gjorde jag ju en med spenat, avokado och gurka, men den var ju lite matigare, inte en efterrättssmoothe, om ni förstår vad jag söker här. :)

Hjälp mig, please!

4 kommentarer Lägg till

 1. Joanna skriver:

  Jag brukar göra våra smoothies med kvarg, sen använder jag mkt blåbär i mina smoothies. Äggula kan man också ta i, spenat kan man ta i även till mindre matiga smoothies!
  Vi brukar äta smoothie till frukost hela familjen, stora som små!
  Bär mässigt kan man ju ta i stort sett vilka bär som helst, är osäker på vilka som innehåller minst kolhydrater. Favoriten här hemma för barnen är med hallon,blåbär,svartvinbär,havtorn kvarg och banan för att det inte ska bli så surt! Jag tar alltid i shiafrön också.. ibland krossade pumpakärnor. För att det ska bli lite järntillskott. Å en äggula kan man blanda i vilken smoothie som helst! 😉
  Jag älskar smoothies, tycker det är så himla smidigt och lättsamt! Dessutom gott,och man kan variera sig i oändlighet! :)

 2. Hanna skriver:

  Den här brukar jag göra ibland:
  1 dl kokosmjölk
  1,5 dl vatten
  1 – 2 matskedar limejuice
  40 g fryst spenat
  2 teskedar riven ingefära
  Det blir 5 g kolhydrater för hela grejen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s