Mot ett jämnare blodsocker

Denna eviga kamp!
Senaste tiden har det eviga kämpande mot svängigt blodsocker stört mig extramycket. Ingen skillnad hur jag försöker så misslyckas jag ständigt. Och varje gång blodsockret stiger över 10 så knackar det till lite i bakhuvudet: ”följdsjukdomar, följdsjukdomar ”.

Nu är jag igen inne i en period  (ja, alltså perioden började idag ;) ) då jag försöker äta mera blodsockervänligt. Jag har försökt fundera ut vilka maträtter som funkar bra och vad jag ska undvika. Hittade igen lågkolhydratsbröd i butiken, så nu har jag fyllt upp frysen med sådant. Dagens lunch: grön smoothie med spenat, gurka, lime och avokado samt två skivor Minihiilari-bröd med avokado och örtkrydda. Det här brödet innehåller 4 g kh per skiva, alltså nästan ingenting.

image

Ju grönare och hälsosammare mat, desto godare! Varför äter jag inte såhär varje dag?

Dessutom har jag äran att vara testperson för Diabetic Designed, så igår damp en stor påse testprodukter i postlådan. Sånt blir man glad av! Denna gång innehöll påsen Extend Shake, en shake framtagen speciellt för diabetiker. Dess uppgift är att stabilisera blodsockret 9 timmar framåt och minska på toppar och dalar. Tyvärr kan jag inte ännu berätta desto mera om mina erfarenheter, eftersom jag testade den första saken imorse, så jag får återkomma till den om några dagar. Men god var den!

image

En kommentar Lägg till

  1. attvaraetta skriver:

    Ska bli spännande att höra dina erfarenheter av shaken sen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s