Diabetes Wellness – min historia

Jag blev kontaktad av Diabetes Wellness i Sverige för en intervju till deras webbplats. De ville ha ”vanliga” diabetikers berättelser till deras läsare. Även detta är en form av kamratstöd, historier som läsarna kan känna igen sig i. Läs mera om min diabeteshistoria, och om min syn på det viktiga kamratstödet, på Diabetes Wellness webb.

Nina Nordström – ”Kamratstöd är mycket viktigt i diabetesvården”

10366221_10153187325817252_7066858512729361267_n

P.S. Dela gärna.

Diabetes Wellness ändamål att stödja diabetesrelaterad forskning som de tror har störst förutsättningar för att få fram förbättrade behandlingsmetoder för både typ 1 och typ 2 diabetes där deras vision är ett botemedel mot diabetes. Ett annat ändamål är att informera allmänheten om diabetes och dess komplikationer samt vad man kan göra för att minska risken att drabbas av sjukdomen. Alltför många tror att diabetes inte är ett stort problem för att det finns insulin. Många har även begränsad kunskap om de långsiktiga komplikationerna som kan uppstå till följd av att leva med diabetes. 

Diabetes Wellness finns idag också i Finland.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s