Frukost

Det är svårt att få ihop en bra frukost och ett stabilt blodsocker. Det vet de flesta diabetikerna. Många har samma problem med sitt blodsocker som jag, att det bara vill skena iväg efter frukost.

Jag försöker att äta lite kolhydrater på morgonen, men ändå skall jag hållas mätt i 4 timmar tills lunch, och det är inte alltid det lättaste. Äter jag en ”normal” frukost med ett par smörgåsar eller gröt eller yoghurt+mysli, kan jag vara helt säker på att mitt blodsocker stiger på tok för högt efteråt, ingen skillnad hur mycket insulin jag lägger till. Men nu har jag hittat den perfekta frukosten:

2015-09-07 11.02.12

Min frukost består av en skiva rågbröd (för tillfället är det det svarta Reissumies-brödet som gäller). Rågbrödet höjer blodsockret ganska långsamt. På brödet mosar jag en halv avokado istället för margarin. Avokadon innehåller goda fetter och hjälper också till att höja blodsockret långsamt. Jag lägger ovanpå 1-2 ostskivor för att få kalcium, och ett kokt ägg för protein.

Till frukosten dricker jag en vitamin-brustablett. Utan kolhydrater. Tomten är ett saltkar och innehåller Himalaya-salt som jag strör på ägget.

Ligger mitt blodsocker på 5 eller under tar jag inget insulin till denna portion. Ligger det på 5-9 klarar jag denna frukost med 1 enhet Humalog.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s