Tranbär och mjölksyra

På torsdagen gjorde jag ett besök till Terapihörnet i Pargas. I hälsokostshopen där kan man handla högklassiga kosttillskott, ekologiska livsmedel, superfood, örtpreparat med mera. You name it. Jag är så glad att vi igen har en sån affär i Pargas. Dessutom får man kunnig och bra betjäning, som är det viktigaste tycker jag. Speciellt i en sån här affär, och speciellt då jag inte själv är så insatt….

Orsaken till mitt besök till Terapihörnet var att jag egentligen hela mitt vuxna liv lidit av problem med urinvägarna. Från och till. Jag har haft så många urinvägsinfektioner så det inte går att räkna dem. Två gånger har jag haft så många infektioner på ett år, så läkaren skrivit ut en hundradagars antibiotikakur i preventivt syfte. Och visst har de hjälpt. Urinvägsinfektionerna höll sig borta typ ett år eller så.

Mina problem har lättat de senaste åren, men nu efter att jag fick en urinvägsinfektion för ett par månader sedan, känns det inte helt bra, trots att nog antibiotikan tog med sig infektionen. Jag kom ihåg att jag nångång hade läst i Alessandras blogg att de säljer mjölksyrebakterier med tranbär, och att det ska vara bra för urinvägarna och för det kvinnliga välmåendet. Och så fick det bli!

20150723_115853 20150723_115913

Visst har jag ju hört tidigare också att tranbär är bra för urinvägarna, men jag har inte tänkt på att det kanske kunde vara bra att ta det i förebyggande syfte. Jag har bara gått och köpt en flaska tranbärssaft då jag känt av symptomen för urinvägsinfektion och har ju nog märkt att det lindrat symptomen.

Nu är det bara att börja käka dessa kapslar och hoppas att alla kisiproblemen försvinner ;) Medan ni väntar på att jag kommer med nåt resultat, så kan ni kika in på Hälsobloggen! Mycket intressant läsning.

Kunde ju inte låta bli att köpa ett par raw bars som fanns på disken. Nam!

20150723_115903

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s