Animas Vibe vs. Medtronig Paradigm VEO

Tänkte nu skriva ner skillnaderna som jag märkt mellan Animas Vibe och Medtronic Paradigm VEO. Och kom nu ihåg att det här bara är mina erfarenheter och tankar! Alla kan ha olika erfarenheter gällande pumparna och CGM-systemen.

20150722_085536

Animas Vibe

+ Exakt och pålitlig CGM
+ Hållbart tejp till CGM
+ CGM:s långa livslängd (2-6 veckor!)
+ Snygg pump, färgdisplay
+ Enklare att fylla reservoaren, kommer inte luftbubblor
+ Möjlighet att fylla reservoarer på förhand
– CGM:n krånglig att sätta på plats
– CGM:n är rätt stor och klumpig
– Urdåligt clips!
– Ingen blodsockermätare kan länkas till pumpen
– Långsam ljudbolus
– Krånglig bolusguide (ezCarb)

WP_20150304_001

Medtronic Paradigm VEO

+ CGM:n enkel att skjuta på plats
+ Clipset (gud så jag saknar clipset!)
+ Blodsockermätaren som kan länkas till pumpen
+ Snabb ljudbolus
+ Bolusguiden bakom ett knapptryck
– Känslig CGM
– CGM:n larmar lätt
– CGM:n lossar lätt, måste användas extratejp
– CGM:s korta livslängd
– Det kom mycket luft i reservoaren vid påfyllning, vilket var krångligt att få bort

Kort sagt är VEON en mera användarvänlig insulinpump i mitt tycke. Men Dexcom-CGM till Viben är mera pålitlig. Och så är Viben snygg! Visserligen skulle jag ju kunna ha valt Medtronics nya 640g som är modern och snygg, men då hade jag ju inte fått Dexcom-sensorn igen.

Hittills är jag mycket nöjd med mitt pumpbyte. Att byta pump är som att byta smarttelefon. Fast mera spännande ;) Och att Dexcom är så pålitlig och exakt är ju bara så skönt! Tidigare har jag bara blivit stressad på sensorering, eftersom Enliten alltid visade så fel och larmade om kalibreringsfel och sensorfel stup i kvarten. Men Dexcomen har inte på tre veckor larmat en enda gång! Från att jag mätt blodsocker 10-15 gånger per dag tidigare, mäter jag nu två gånger per dag, endast då Dexcomen ska kalibreras. Hur lyxigt är inte det för mina fingrar!

SavedPicture-201371123122.jpgKrokiga kanyler var ett promblem med Veon. Nu hoppas jag att Vibens kanyler inte viker sig lika lätt.

ip

Eftersom Vibens clip är så spänt, får jag den inte smidigt i behån (mallan brösten), mutan har den i byxlinningen eller i fickan. Och då känns det nästan så här för mig. Och slangen hänger ner till knäna.

2 kommentarer Lägg till

  1. insulinadiabetes skriver:

    Tack för din recension! Min pump ska bytas ut nästa år (har Animas Vibe nu). Gillar den men stör mig på en hel del också. Men eftersom jag aldrig haft någon annan pump än Animas 2020 och Animas Vibe (som är kopior) så har jag svårt att jämföra med andra. Funderar på att testa en Medtronic nästa gång. Men som sagt jag får se. Är nyfiken på Accu-Chek och Omnipod också..Svårt!

  2. Tove skriver:

    Jag har en Vibe och sätter den mellan brösten. Sätter då displayen inåt och clipset i bh:n. Vet inte hur du har gjort men kanske nått å testa :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s