Tammerfors kort

Veckoslutets resa till Tammerfors gick väldigt snabbt. Jag deltog alltså i Finlands Diabetesförbunds 60-årsfestligheter, organisationsdagar och förbundsmöte. Allting skedde i Sokos Solo Torni-hotellet, förutom borgmästerens mottagning som var i rådhuset. Hotellet var nytt (öppnats hösten 2014) och fräscht. Maten var si så där (ingenting jättegott, men det beror kanske också på vad förbundet betalat för maten visserligen), men annars var vi väl nöjda med det. Hissarna var moderna smarthissar, och likaså belysningen på rummen. Smartare än oss varje fall.

Programmet var intressant. Speciellt gillade jag en föreläsning av diabetesläkare Pirjo Ilanne-Parikka och dosent Veijo Koivisto på lördagen. De föreläste ledigt om de olika diabetesvarianterna, vården och framtiden. Inget nytt egentligen, men jag tycker om att lyssna på smarta människor som talar bra :) På lördagkväll firade vi förbundets 60 år. Jag hade önskat mig lite mera pompa och ståt, men istället slutade kvällen ganska tidigt och vi kröp ner i våra hotellsängar för att se ESC.

20150523_105429Hotellet, Sokos Solo Torni Tampere. De lägre byggnaderna är gamla lokstall, tornet är väl nybyggt. Stiligt och snyggt!

20150523_165223Utsikten från vårt hotellrum. Vårt rum var på åttonde våningen. Jag skulle gärna ha bott lite högre upp då man en gång bor i ett högt hotell :)

20150523_154721En slide från dosent Veijo Koivistos föreläsning. Jag är så glad att kamratstödet (vertaistuki) äntligen räknas som en viktig del i behandlingen! Veijo Koivisto var förresten första personen med insulinpump i Finland i slutet av 70-talet.

20150523_191621 20150523_191509Bilder från rådhuset. Den största kristallkronan jag sett. Tänk att putsa den där!

20150523_134606En sak som togs fram under veckoslutet var att Diabetesförbundet i Finland ska förnya sig lite grann nästa år med en ny logo. Jättebra och tummen upp! De fyra sockerbitarna i den gamla loggan känns inte så up to date längre. Och tur att jag har en lång arm så jag kan tatuera in den nya loggan sedan ;)

Kom ihåg att gå in och rösta på Ninnus diabetesblogg till att bli nästa veckas Veckans blogg på Besökstoppen! Du kan rösta genom att gå in på länken här. Skrolla ner på Besökstoppen, så hittar du röstningen i högra kanten. Puss och tack!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s