Dejtkväll i Åbo

Nu tänker jag ge receptet för en perfekt date night i Åbo:

1. Hohtominigolf på West Coast

hohtominigolf-6

Det här är så kul! Man behöver varken vara bra eller dålig på minigolf för att tycka det är kul. Jag är verkligen ingen höjdare, men går gärna hit igen. Men det är bra att ha en stark och trygg man med sig, så man vågar gå in på K16-området ;)

2. Plåtbröd på Pub Niska

logo

Efter en promenad genom gågatan svänger man ner till ån för att fortsätta kvällen på Pub Niska. Det här är verkligen ett av mina favoritställen i Åbo. Så mysigt inrett, supergoda plåtbröd och inte så dyrt. Som dricka till maten rekommenderar jag Stallhagen Delikat till ölvännen, passar superbra med pizza! Och en Spanish Coffee till efterrätt! På Pub Niska får man dessutom alltid betjäning på svenska och personalen är supertrvlig! Stort plus i kanten för det! En extraplus får de för att pizzan hos dem inte kräver så mycket insulin, tog ynka 5 enheter för pizzan och det verkade räcka faktiskt!

Pub Niska är den kända åländska kocken Michael Björklunds eget restaurangkoncept. Pub Niska serverar Plåtbröd, ”åländsk pizza”, av högklassiga råvaror som så långt som möjligt  även är närproducerade. Pub Niska i Åbo är konceptets första franchaise-restaurang.

3. Skumvin på E. Ekblom

logo

Om man fortsätter promenera längs ån från Niska mot domkyrkan, hittar man en liten vinbar, E. Ekholm. Där kan man i lugn och ro ta sig ett glas bubblande eller nåt annat. Skumvin och champagne har de i alla prisklasser. Vill man lyxa till dejten lite extra, kan man boka in sig på tasting hos dem också.

Som ni kanske förstår har jag och mannen dejtat i helgen och vi hade en mycket lyckad och trevlig kväll (förutom innan vi skulle åka iväg och jag ju inte hade nånting att sätta på mig!). Så här får ni receptet, sällskapet får du bjuda ut själv ;)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s