Vuxenacne

För en tid sedan skrev jag ett inlägg – Den nakna sanningen. Där berättade jag om hur jag lider av att ha en massa stor finnar i ansiktet. Nå, hur gick det sen?

Jo, det blev bara värre. Flera finnar, främst runt hakan. Stora bölder också på axlarna och övre ryggen. Jag har i flera månader tänkt att jag borde beställa tid till en hudläkare för att få bukt på eländet. Men eftersom det är dyrt att gå till privatläkare, och det här inte är nåt akut livshotande, så har det inte bara blivit av. Ända tills jag såg ut så här förra veckan:

20150508_162801

Det kom vätska och blod ur bölderna om vartannat. Jag kände mig riktigt ful och ofräsch. Ledsen över att jag alltid varit viktig med vad jag sätter för krämer i ansiktet och tvättat med bra produkter, använt ansiktsvatten osv. osv. Och ändå ser jag ut så här :( Usch, var riktigt deppig.

Igår besökte jag nu äntligen hudläkaren, som konstaterade att jag har vuxenacne som är hormonell. Eftersom jag har regelbunden mens är det inget fel på mina hormoner, utan de är bara i obalans… Cirka 30 % av kvinnor i 30-årsåldern lider av detta idag, och de vet inte varför det ökat så mycket senaste tiden. Det var en jättebra kvinnlig hudläkare och hon berättade så jag förstod och gav mycket bra råd.
Tjing tjing i kassan hos läkaren, tjing tjing i kassan på apoteket och hem kom jag med de här:

20150513_154452

Jag kommer inte nu att försöka reparera hormonbalansen, utan först bli av med inflammationen och lokalbehandla acneområdena. Sen om det inte fungerar, ska jag ännu testa en starkare salva innan hormonerna behöver behandlas. Bra, tycker jag. Vill inte ta hormoner känner jag.

Så nu är det en antibiotikakur på två månader, ett par salvor till ansiktet och ett tvättmedel för ryggen som gäller. Eftersom salvan peelar och tunnar ut huden, ska jag ännu skaffa en solkräm och acnehud och nåt bra ansiktstvätt som tar bort fett och talg.

Så sånt. Hoppas verkligen det här hjälper nu :)

2 kommentarer Lägg till

  1. Tanja skriver:

    Hoppas det blir bättre nu efter den här dunderkuren!

  2. Hanna skriver:

    Jag vet precis vad du menar, har också gått genom det där och försökt med en massa krämer, salvor och speciella tvålar…. tackade däremot nej till antibiotikan.

    För mig blev allt (mycket) värre av alla kemikalier som finns i de produkterna. Och länge, länge fick jag söka efter nåt som hjälpte.

    Tillslut kom jag fram till att min hud reagerar på viss mat, t.ex. mjölkprodukter, och som sagt kemikalier i krämer etc. Så jag slutade äta mjölkprodukter, slutade tvätta ansiktet med tvålar o dyl (använder bara kokosolja) och hittade en kräm som är helt naturlig. NU börjar mitt ansikte långsamt läka ihop.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s