Dåliga diabetesdagar :/

on

Uff. Dåliga diabetesdagar är det värsta jag vet. Det förstör hela dagen om man vaknar med fel blodsockervärden/har hypo/har kanylproblem, you name it! Och jag har haft många sådana nu! Dåliga diabetesdagar alltså.

En sak som jag absolut borde göra är att märka in typ 5 dagar efter mens med rött i kalendern! För mitt blodsocker hålls inte alls då. Lågt hela tiden! Måste hela tiden ha sänkt basaldos, men jag vet aldrig hur länge jag ska ha den sänkt. Så jag har den sänkt över dagen och natten. Sen testar jag med normalbasal följande dag och kollar om jag hamnar lågt eller inte. Och det är ingen liten sänkning jag kör med, utan basalen ligger på typ 70 % dessa dagar genast efter mensen tar slut. Ibland tre dagar, ibland sju. Argh. En dag förra veckan hade jag tre hypoglykemier på en dag. TRE! Vaknade med lågt blodsocker. Drack 2 dl juice, väntade en kvart. Då var blodsockret ännu lägre. Toppen! (Jag hatar att måste proppa i mig dessa snabba kolhydrater, speciellt då inte ens 20 g kh räcker att korrigera en hypo!). Följande hypo inträffade då jag kom hem från jobbet, hade bråttom till ett möte som jag skulle promenera till, ca 4 km bort. Ja, det är ju kul att börja traska raskt iväg med en sjunkande blodsocker. Och så hade jag en tredje hypo på kvällen. Efter kvällsmål då magen var mätt, såklart. Tummen ner för hypodagar!

Efter den dagen har jag dessutom haft två helt identiska kanylproblem, både i torsdags och idag. Jag har vaknat med ett bra värde. Bytt kanyl till insulinpumpen vid frukost. Ett par timmar efter frukost har jag känt mig dåligt och mätt ett blodsockervärde på över 20! Då jag försökt korrigera det höga värdet med en bolusdos, meddelar insulinpumpen att den inte doserar. Och tydligen har den ju inte gjort det de senaste två timmarna heller! Varför har den inte meddelat tidigare att nånting är fel? Nå, jag har bytt kanyl och så har jag fått livet räddat igen en gång (ja det känns verkligen så ibland!). De gamla kanylerna har inte sett ut att vara sneda eller krokiga på nåt vis. Kan det vara jag som börjat få förhårdnader i magen och att jag råkat skjuta i nån sån månne? Tiedä häntä. Men varjefall så tar det typ hela arbetsdagen att korrigera ett så högt värde för mig (eftersom jag helst vill undvika de arma hypona). Så jag har varit trött och illamående dessa dagar. Nice.

20150430_112740

Tre skitdagar på en vecka! Och jag som försöker att koll på mitt blodsocker!

En kommentar Lägg till

  1. Tre IK på samma dag låter supertufft. Vilken tur att jag slipper ha mens. Hoppas det var en engångsgrej med din pump. För så kan du inte ha det. Man måste kunna lita på att den levererar basinsulin. Jag önskar dig en stabil diabetesvecka. Kram Bosse Bloggvandrare

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s