Den där extrakanylen

Ja, det sägs att det är bra att lämna kvar den gamla kanylen en stund efter kanylbyte, för säkerhets skull liksom. Om man märker att den nya kanylen inte fungerar, kan man hastigt byta tillbaka till den gamla. Ja, det kan ju vara smart kan jag också tycka. Eller hur? Om man är på ett sånt ställe att man inte har kanyler med sig/där man inte kan byta kanyl.

Det här brukar jag aldrig göra. Jag tar oftast bort den gamla kanylen genast. Men i morse slog det mig mitt i allt. Kanske jag för säkerhets skull ändå denna gång skulle lämna i den gamla kanylen. Sagt och gjort, så lämnade jag den i.

WP_20150330_011Sen efter ett halvt dygn ungefär (nå inte riktigt, men ca 8 timmar nog) kom jag ihåg den gamla kanylen. Och i samma veva som jag skulle ta bort den slog det mig att den gamla kanylen är en QuickSet och den nya en Mio… Det betyder ju att trots att den nya kanylen inte skulle ha fungerat, så skulle ju ändå inte slangen passat till den gamla. Smart thinking…

Visst får man förresten fina krumelurer på magen av slangen, haha :D

3 kommentarer Lägg till

 1. Joanna skriver:

  Men vad smart ändå! :) 👍 O lämna den gamla kanylen alltså! :) Nu är det förvisso många år sen jag hade pump, men hade aldrig en tanke på det då! :) Vad har du för pump om man får fråga? Fördelar /Nackdelar? Jobbar för att jag ska få pump igen, men är samtidigt lite kluven.. 😕 Ska få ha dexcom nu snart, o hoppas på att jag kanske kan få bli med pump snart också! 😉 Ha en fin dag, å Glad Påsk! 😊

  1. Ninnu skriver:

   Hej Joanna! Jag har en Medtronic Paradigm Veo. Jag är helt supernöjd med den och hittar inga egentliga nackdelar :) Många fina egenskaper med basaler och bolusar, men det har väl alla pumpar nuförtiden :) Jag håller tummarna för att du får pump snart! Glad påsk!

  2. Ninnu skriver:

   Joanna, jag skrev ett inlägg om min pump för inte så länge sedan: https://ninnusdiabetes.wordpress.com/2014/10/01/pump-my-pymp-my-pump-my-pump/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s