Blodfontän

Not my kind of morning, om vi säger så…

Lade ny kanyl i magen i morse. Kände att det gjorde ont, träffade visst nånting därinne… Då jag kom till jobbet bestämde jag mig för att byta den värkande kanylen. Nästa gång jag har en kanyl som gör ont ska jag
A) byta kanyl inne på toaletten
B) ha en massa papper omkring mig…

Det blev en blodfontän av det hela, hade visst träffat ett blodkärl. Blod överallt i mitt arbetsrum. Och inget papper. Suck.

Och resultatet av denna rolighet ser ni här:

3 kommentarer Lägg till

 1. Göran skriver:

  Detta förbannade höga blodsocker. Jag har haft en bra period men det är jobbigt för mig att få till ok blodsocker. Orkar inte i längden. Önskar man åtminstone fick en chans att prova en pump. Men, men.

  1. Margareta skriver:

   Jag är nybörjare på avdelningen blodsocker och allt som därtill hör. Därför undrar jag vad det är som gör att man får eller inte får en pump? Vilka kriterier gäller? Hur höga bs-värden ska man ha och hur lång tid? Är den diabetesläkare eller -skötare man går till som avgör? Är det olika i olika kommuner?

   1. Ninnu skriver:

    Hej Teta!
    Pumpfrågan behandlas lite olika i olika delar av landet… Här i Åbotrakten ska man själv vilja ha pump, det är inget de erbjuder direkt (kostandsfråga). Man rekommenderar inte pump för en nyinsjuknad diabetiker. Därför ska man ha sprutbehandling minst ett år innan man kan få pump. Det är en läkare som avgör om man får pump eller inte. Orsaken varför man får pump är också olika. Frågar man mig, så tycker jag att alla ska ha pump (de som vill alltså), men den är ju extrabra om man har problem med hoppiga blodsockervärden, om man idrottar mycket osv. Man ska vara förberedd på att ha bra kontroll över sin diabetes om man har pump. Därför fick jag vänta så många år på min, för jag hade mycket dålig kontroll, och mätte blodsocker på tok för sällan.
    Det här svaret är ju nu alltså min åsikt och tolkning. Ingen faktabok ;)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s