Att byta lancett

Handen på hjärtat, svara mig ärligt. Hur ofta byter du lancett i din fingerpickare? Jag byter alltför sällan.

WP_20150219_004

Det är så pinsamt, för jag byter så sällan, så jag inte ens kan säga hur ofta jag gör det. Jag byter lancett typ då jag tappat fingerpickaren i golvet och öppnat sig. Då tror jag att lancetten är smutsig, och byter den. Men den är nog säkert smutsig mycket tidigare än så varje fall… Jag mäter blodsocker 10-15 gånger per dag (crazy, I know!), så tänk att mina fingertoppar alls fungerar mera efter att jag sticker med trubbig nål så ofta!

WP_20150219_005Jag gjorde faktiskt ett nyårslöfte: Att jag skulle byta lancett oftare. Mitt mål är väl att börja byta den varje morgon, men det går inte så bra. Nu kanske jag ändå börjat byta en gång varje eller varannan vecka, så lite framsteg…

WP_20150219_002Btw, så har mina blodsockervärden varit helt superjämna och fina sedan jag bytte insulinpump, så jag tror kanske att den ”lilla” sprickan hade skadat pumpen på något vis varje fall. De flesta värdena (inte såklart alla, då skulle det ju vara för bra…) är under tio och det är jag glad för. Jag trivs bäst då blodsockret ligger på 6-10 ungefär, det är så individuellt det där.

En kommentar Lägg till

  1. insulinbella skriver:

    Japp med handen på hjärtat så har jag till 99% alltid bytt lancett ;) Men jag verkar tillhöra en av få som gör det. Men nu har jag Freestyle Libre så slipper alla stick! :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s