Tips på skräpmat

Som ni troligen vet så gillar jag ju skräpmat. Pizza är min stora passion! Kunde äta pizza alla dagar! Men tyvärr är skräpmat typ det sämsta man kan äta som diabetiker, eftersom den innehåller så mycket fett och kolhydrater så den påverkar vårt blodsocker i TIMMAR! Jättesvårt att dosera insulin till en portion med 100 kolhydrater som man vet att påverkar blodsockret i ca 10 timmar, suck. Så jag försöker ständigt komma på bättre varianter. Här kommer två tips :)

På torsdagen tipsade syster Tanja om en batat-tofu-burgare. Och jag kunde ju inte bara motstå den, utan var tvungen att fixa ihop sådana redan samma kväll :) Receptet finns under länken här (på finska, men jag översätter det gärna om ni vill!). Så superenkelt att göra!

WP_20150212_003Fetaostsåsen i burgaren är to die for! 200 g smulad feta, 3 msk turkisk yoghurt, salt, peppar, citronsaft, timjam och olivolja.

Tofubiffen emellan batatskivorna är en färdigskivad och -marinerad variant (Jalotofu, mieto chili), som bara var att slänga i stekpannan. Superenkelt och god var den också. Den här burgaren ska ni absolut testa!

På söndagen var vi lite bakis, och jag var sugen på pizza, såklart! Bestämde mig för att testa göra pizza på torillabröd, och det blev ju hur lyckat som helst! Använde ketshup (hur skrivs det riktigt?) och tomatpuré som sås, massor pizzafyllning såklart och lite ost ovanpå. Då pizzan var klar slängde jag lite rucola och balsamico på toppen. Aaah!

WP_20150215_008

Jaja, jag vet att dessa varianter varken är fett- eller kolhydratfria, men inte innehåller de lika mycket av nåndera som restaurangmat varjefall :)

Märk att jag köpt en ny bordsduk bara på grund av social media… Vi huserar för tillfället i ett tillfälligt boende, så ingendera orkar riktigt satsa på inredningen riktigt… Men jag tänkte att jag ju inte kan hålla på att posta en massa matbilder på FB och Instagram med en JULDUK på bordet, så på fredagen köpte jag denna fina turkosa duk. Bara för er ;)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s