C-vitamin, nödvändigt eller inte?

Jag har aldrig riktigt trott på det här med vitaminer från burk. Enligt mig får man alla vitaminer man behöver från en mångsidig kost. Och med tanke på hur mycket grönsaker jag vrider i mig, har jag på känn att jag får i mig de vitaminer jag behöver. (Ja, kanske inte D-vitamin nu på vintern dock.)

Men i varje fall (kolla Bebbe, skrev jag rätt nu? ;) ) tyckte jag att jag ville testa mig på lite C-vitamin, det skulle ju inte skada att bli lite piggare. Så jag köpte mig Berocca som vi nu druckit i snart fem månader. Alla morgnar till frukost. Både jag och mannen gillar smaken av Berocca Exotic, och kan inte tänka oss dricka nåt annat till frukost längre. Men känner vi nån skillnad i måendet jämfört med tidigare då? Nej, absolut inte.

untitled2

Det är väl så, att med naturpreparat ska man ge det några månader (3?) innan man ska märka nån skillnad. Jag har nu gett C-vitaminen 5 månader, och märker ingen skillnad alls. Inom senaste månaden har jag haft både magsjuka och förkylning. Jag är minst lika trött, om inte lite tröttare än tidigare i höst. Så ska man nu fortsätta med denna goda dryck, eller är det bara humbug? Beroccan kostar oss ändå 17 euro cirka var tredje vecka (nästan 300 euro i året!).

untitled

5 kommentarer Lägg till

 1. Mamma skriver:

  Det finns personer som har bra erfarenhet av D-vitamin, de börjar äta redan i sept.-okt. Jag åt också förra vintern men inte vet jag om jag märkte så stor förändring. Jag tror att det är ganska individuellt, det som är bra för endel är kanske inte bra för andra.
  Prommenad och frisk luft tycker jag hjälper i alla fall ibland :)

 2. bebs81 skriver:

  Både läkare och sjukskötare har inom en vecka poängterat åt mig flera gånger att jag ska ta mina järntabletter i samband med C-vitamin för att järnet då sugs bättre upp i kroppen. Så eventuellt har du också kunnat ta emot andra näringsämnen bättre nu då du druckit C-vitamin. Vet alltså inte, men bara en tanke.

 3. bebs81 skriver:

  Och ja(!) nu blev det rätt! 😄

 4. Hanna skriver:

  Japp, vitamin c och järn ska tas tillsammans, de hänger liksom ihop.

  Och ibland märker man inte alls hur vitaminerna verkar i kroppen, men de behövs ändå för de små funktionerna kroppen utför varje dag.

  För diabetiker är det viktigt att ta extra magnesium, zink (hjälper även att rensa upp huden!), vitamin D3 och omega 3.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s