Hanna Boëthius gästbloggar, tips inför julen nr. 8!

8. Drinkar

Julen innebär alkohol för de allra flesta. Och, ok, utan att vara moraltant; för mycket alkohol och diabetes är ingen vidare bra mix. Visst, det är supergott, och verkar som en riktigt bra idé just då att dricka den 4-5 ölen, drinken eller cocktailen. Men är det värt riskerna? Förutom en djävulsk baksmälla har du andra saker att oroa dig för, så som alldeles för högt eller lågt blodsocker utan att du ens märker det, vilket vi båda vet vart de kan leda. Eller att du inte kan äta dagen efter, och eftersom din lever håller på att bryta ner alkoholen har den inte tid att fixa glykogen till dig också. Då blir det insulinkänning av hela grejen. Du behöver inte vara nykterist för det (även om det är rätt roligt ibland att se vad folk gör när de får lite i sig), men för mycket av det goda är inte heller lösningen.

christmas_present_184104

Hanna Boëthius kommer att fram till jul gästblogga här och ge oss 10 hälsosamma tips inför julen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s