Hanna Boëthius gästbloggar, tips inför julen nr. 6 och 7!

P.g.a. olika orsaker har jag inte suttit vid datorn de senaste dagarna, så Hannas tips släpar efter lite nu… Därför får ni två av Hannas tips idag :)

6. Hoppa inte over måltider

Det kanske verkar helt logiskt att hoppa over en måltid och “spara sig” (och kolhydraterna) till middagen istället. Men om du kliver fram till julbordet hungrig som en varg är chanson väldigt hög att det slår över och scenariot i det förra tipset faktiskt händer. Och, som sagt, lycka till att ta rätt mängd insulin för det!

7. Mörk Choklad

Istället för att ladda upp med en massa (onödiga) kolhydrater och socker (sorry moster!), varför inte prova mörk choklad istället? 100 gram 85% choklad har ca 40 gram kolhydrater, medan lika mycket saffransbulle har 62 gram kolhydrater. Försök gärna äta 100 gram 85% choklad på en gång, men jag kan avslöja att det blir svårt. 100 gram saffransbulle däremot, easy peasy. Var smart med dina val!

blue_christmas_baubles_192900

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s