Magsjuka och diabetes – så här gjorde jag den här gången

on

Som känt är ju diabetes och magsjuka ingen bra kombo… Samtidigt som man kräks och mår dåligt måste man se till att få i sej både insulin och kolhydrater för att inte blodsockret ska sjunka och för att ketonerna inte ska stiga.

Natten till igår vaknade jag illamående. Inom en timme började jag kasta upp och var snabbt i riktigt dåligt skick. På morgonnatten hade jag 1,7 i ketoner och då blev jag redan lite smått orolig. Tog insulin, åt litegrann och efter ett par timmar var ketonerna på 0,7, skönt!

Så här gjorde jag med basalen (och kom ihåg att det här inte är nån instruktion, ville bara dela med mig om hur jag gjorde): Då jag började kräkas på natten sänkte jag basalen till 40 %. Då kräkningarna slutat höjde jag den lite, till 60 %. På kvällen då jag redan började må lite bättre och magen fungerade någorlunda bra igen, höjde jag till basalen till 80 %, och så fick den vara tills idag morse, då jag igen ställde in basalen på 100 %. Det här verkade fungera ganska bra på mej denna gång, blodsockret låg på 10-12 hela dagen.

Men vad äter man under magsjukan då? Senast jag var magsjuk åt jag bara vattenmelon, men det var jag inte ett dugg sugen på den här gången. Den här gången var det konserverad frukt som jag ville ha :) Och det funkade ju hur bra som helst. Slinker lätt ner, innehåller kolhydrater och massor vätska. Så det är ett bra tips till er diabetiker där ute.

frukt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s