Vardagslyx x 1000, romantisk weekend i Åbo

Som jag berättat många gånger förr, så är jag en person som gillar att lyxa till vardagen lite ibland. Att duka fint åt mig själv ibland, dricka en extragod skumpa, ta en cappuchino på stan eller bara pyssla om mig själv med fotbad och ansiktsmask. Och eftersom jag varit för mig själv så länge, så har jag ju också haft tid och möjlighet till att lyxa till det lite då och då (ganska ofta faktiskt för att vara ärlig). Nu har ju mitt liv ändrat lite grann, eftersom jag i somras träffade en man, som tar upp all min extratid just nu. Och vad är inte bättre än det? Och vet vad det bästa är? Jo, han är en verklig vardagslyxare han med!

Så när mannen skulle fylla år frågade jag en månad tidigare hur han vill fira den stora dagen. ”Jag brukar inte fira” fick jag till svar. VA! Näe, det går inte an, för jag älskar ju att fira och jag älskar ju födelsedagar. Så när vi funderade hur vi ska fira födelsedagen hans, var min bild av det perfekta veckoslut att åka iväg nånstans och sova och äta hotellfrukost. Och det ville mannen också. Kul! Vi bestämde oss för att överraska varandra. Han skulle fixa boendet och jag programmet. Åbo fick det bli.

Och jag funderade så det knakade. Vad ska jag hitta på åt oss att göra? Det går fyra teaterpjäser för tillfället i Åbo som jag vill se, så först tänkte jag att det skulle få bli teater. Men är det nu sen kul att lägga halva kvällen på att sitta tysta och stilla i mörker? Nä, det passar inte oss. Så jag bestämde att det fick bli minigolf, sån där hohtominigolf (neonminigolf på svenska?) i West Coast invid torget. Och jessus så roligt vi hade :) Det ska ni absolut testa på!

hohtominigolf-1

Middag åt vi sent på kvällen i Cantina Azteca, min absoluta favoritrestaurang i Åbo. Det är färggrant och bra stämning. Och sjukt god mexikansk mat såklart!

banner_yhteystiedot

Vi övernattade på det charmiga lilla hotellet Park Hotell. Det ligger centralt i Åbo, men ändå på ett lugnt område vid Puolalaparken. Hotellet har 20 unika rum med gammaldags inredning. Det var mycket guldkrumelurer och massor små prydnadssaker överallt :)

park_hotel_huoneet-04-800x700 WP_20141108_008

Hela vår lilla semester började vi med sushi och champagne i rummet, så lyxigt och gott! Dessutom hade jag skaffat mig en ny fin klänning bara för den här lilla resan, och den var så fin och bekväm så :)

WP_20141108_007

Dygnet i Åbo gick såklart alltför snabbt. Kunde gärna ha stannat där på tumis lite till :) Jag trivs så bra tillsammans med den här mannen.  Man behöver verkligen inte åka på semester långt bort för att bara vara och ha det skönt. Man kan åka till grannstaden (det går ju nästan ingen tid till resorna då heller = mera tumistid :) ) bara. Så sånt. Ja, ni får vara avundsjuka :) Det är bara så kul att vara nyförälskad!

4 kommentarer Lägg till

 1. bebs81 skriver:

  Åh, ljuvligt ❤️ Vad skönt ni haft det. Bra idé att överraska varandra så där! Blir liksom ännu mer spänning i det hela. :)

 2. Fru Z skriver:

  Låter härligt!! Japp – de kan du gissa att vi är! Önskar jag också vore nyförälskad & kär igen ( i min man då förstås) men de går ju bara inte!! Njut av detta*

 3. Malin skriver:

  Åååh! Låter ljuvligt! <3

 4. Åsa skriver:

  Låter härligt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s