Välgörenhetsauktion i Sverige på Världsdiabetesdagen

Jag vet att det här nu kommer lite i sista minuten, men eftersom jag bloggat om denna välgörenhetsauktion tidigare också, så vill jag göra det även nu :)

På fredag är det världsdiabetesdagen – en dag då diabetes lyfts fram i ljuset lite extra. För fjärde året i rad anordnar Barndiabetesfonden tillsammans med läkemedelsföretaget Lilly och Bukowskis en välgörenhetsauktion på Världsdiabetesdagen den 14 november för att samla in pengar till barndiabetesforskning. Ett 40-tal exklusiva objekt kommer att klubbas på kvällen på Berns. Årets auktion innehåller bland annat ett familjefotografi på Kungafamiljen från 1979 taget av Hans Gedda, en statisroll i TV4-serien Solsidan och en aftonväska från Bottega Veneta.

Intressenter kommer även att kunna lägga förhandsbud online via Bukowskis hemsida. Och auktionen går att nå via den här länken: https://www.bukowskis.com/sv/auctions/H047/lots

Vi vore oerhört tacksamma om du har möjlighet att sprida ordet vidare om auktionen så att vi på så sätt kan få fler intresserade av objekten och då få in mer pengar till diabetesforskningen.

Alla intäkter går oavkortat till forskning kring barndiabetes, en livslång sjukdom som innebär dagliga insulinsjukdomar och många sjukhusbesök. Idag är diabetes en obotlig, livshotande sjukdom och det enda som kan ändra detta är fortsatt forskning på området. Sverige har näst efter Finland världens högsta frekvens av diabetes hos barn. Barn drabbas nästan uteslutande av typ-1 diabetes vilket innebär att de celler som producerar insulin dör. Tre gånger fler barn insjuknar i diabetes än i alla former av cancer tillsammans.

unnamed

Jag tycker du ska ropa in en statistroll i Solsidan till dig och din kompis :)

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s