Ögonbottenfotografering i Pargas

Det här är bra! Alla diabetiker i Pargas kan från och med december i år få sina ögonbotten fotograferade på den lokala hälsocentralen! Man behöver alltså inte längre åka till Åbo för att göra det om man inte vill, helt super! Till en börja kommer dessa fotograferingstillfällena att vara tre gånger i året och tid för fotografering kan man beställa via diabetesmottagningen där. Det är lite olika hur ofta ens ögon behöver fotograferas. I artikeln talas det om vart tredje år, men har man haft typ 1-diabetes en längre tid, så tror jag nog det behöver göras lite oftare. Så länge jag kommer ihåg (senaste tio åren?) har jag besökt ögonläkaren minst en gång i året. Senaste åren har jag varit var sjätte eller var nionde månad, beroende på hur förändringarna i ögonbottnen ser ut.

Tycker ni/vi ska ta vara på den här chansen att få ögonbottnen fotograferade i Pargas!

WP_20141113_001

Märkte ni i dagens Pargas Kungörelser (världsbladet alltså ;) ) hur världsdiabetesdagen uppmärksammades! ”Vi” hade ju fått en hel halvsida ju! Man kunde läsa om ögonbottenfotograferingen, om apotekets blodsockermätning och Annikas och Reginas fina text angående Familjeträffen som vi i somras ordnade för diabetesfamiljer i Svenskfinland. Jätteroligt!

WP_20141113_004

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s