Mät ditt blodsocker på apoteket i Pargas

Visste du att det räknas att upp till en halv miljon personer i Finland går omkring med typ 2-diabetes utan att veta om det? Det är en stor del av er där ute. ER, säger jag, för jag kan inte drabbas av det. Det är inte bara äldre personer som kan drabbas av typ 2 diabetes. Tidigare talade man om åldersdiabetes, men alltefter att våra levnadsvanor har ändrat, drabbas nu personer i alla åldrar av typ 2-diabetes. Långa och korta, smala och tjocka, gamla och unga. Går man länge omkring med ett lite förhöjt blodsocker kan det skada kroppen, t.ex. ögonbottnen och njurarna. Därför skulle det vara viktigt att få tag i den där sjukdomen i ett så tidigt skede som möjligt. Och tyvärr har man inte alltid nåt symptom av högt blodsocker. Kroppen blir van med det, och man kan leva hur normalt som helst. Så blodsockret skulle behöva mätas ibland. När har du senast mätt ditt blodsocker? I Pargas har du möjlighet imorgon att gå in i apoteket kl. 12:30-15:30 och få ditt blodsocker mätt, världsdiabetesdagen till ära :) Det tycker jag du ska göra. Och jag lovar, det gör inte ont! Dessutom får du träffa våra fina diabetesskötare. Om du ser mej nånstans så kan jag också mäta ditt blodsocker om du vill. WP_20141113_002 Vill du läsa mera om typ 2 diabetes, kan du titta in här.

Vill du testa din diabetesrisk, kan du göra ett litet test här :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s