Bolus genom blusen

Idag skulle vara dagen med de perfekta blodsockervärdena. Det hade jag bestämt. Har flugit och flängt hela helgen och början av veckan, ätit ohälsosamt och mycket. Men eftersom denna torsdag skulle vara den enda dagen denna vecka som jag inte hade nåt inplanerat (annat än jobb så såklart) så skulle det vara hälsosam mat, sparsamt med kolhydrater och noggrant räknade kolhydrater dessutom. Ordentliga bolusdoser, och inget random duttande, som det enkelt vill bli på bråda dagar.

Sago och gjort. Vaknade med blodsockret på 5,7. Kan en dag starta mycket bättre? Jippii! Jag åt frukost, två Reissumies-smörgåsar och ett ägg och en mugg Berocca (har druckit Berocca alla morgnar nu i ett par månader). Klämde in två enheter bolus genom skjortan, som jag alltid gör då jag tar mindre doser. ”Man lär sej ju känna knapparna genom tyget” har jag sagt minst tvåhundra gånger då folk frågat mig vad jag gör. Sitter koncentrerat och klämmer mig själv mellan brösten…

MEN idag blev det tydligen inte så. Kanske jag inte kände knapparna helt rätt, after all… Nu är klockan 9:30 och jag är just på väg på kaffepaus. Blodsockert är 19,6. Suck. Kollade bolushistoriken i pumpen (tack käre Gud för att det finns en bolushistorik, annars skulle jag ju aldrig komma ihåg hur mycket insulin jag tagit…), och nej, ingen bolus alls idag!!!

Så det var det. Nu går hela förmiddagen åt att dra ner på blodsockret igen då. Kanske jag ska börja ta ut pumpen då jag lägger bolus i varjefall…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s