Motion

Det är svårt att motionera. Där som kurvan är som högst var blodsockret 8,6. Då gick jag ut på en tjugo minuters rask promenad. En timme tidigare hade jag lagt basalen på 50 %. Ändå sjunker blodsockret på det här viset! Nu har jag klämt i mig 50 kolhydrater den senaste halvtimmen och tycker att det kunde börja stiga snart…

6 kommentarer Lägg till

 1. Niina skriver:

  Jag själv kan inte promenera utan att lägga basalen på 10-20% minst 45 minuter (hellre en timme) före promeneran. Men då måste jag korrigera med liten bolus efteråt.
  Det förargar mig så mycket när blodsuckret sjunkar eftersom jag har försökt motionera och hoppas att banta…

  (Hurraa! Kirjoitin ruotsiksi! (Toivottavasti edes jotenkin ymmärrettävästi ;))

  1. Ninnu skriver:

   Wow Niina! Tosi hyvin kirjoitettu! Tajusin vasta viimeisessä lauseessa että kyseessä oli suomenkielinen kirjoittaja!!

   Jag borde säkert också sänka mera på basalen innan motion. Jag vill också motionera för att gå ner i vikt, men det känns ganska så onödigt då man får äta snabba kolhydrater efteråt :( Tsemppiä meille!!

 2. Nanna skriver:

  Hejsan! Har just upptäckt din blogg och har nästan lusläst den! ;) Har själv diabetes och haft det 20 år nu. Roligt att läsa en diabetesblogg skriven av en finländare, bor själv i Vasa-trakten! :)

  1. Ninnu skriver:

   Hej Nanna! Kul att du hittat hit! Jag tycker det är viktigt att ha kontakt med andra diabetiker för att själv hållas inspirerad till att sköta om sig själv på bästa sätt :) Tyvärr har mitt bloggande blivit lite lidande senaste tiden, men ett inlägg nu och då verkar jag få skrivet…

 3. insulinadiabetes skriver:

  Hur långt innan sänkte du med 50%? Jag kör alltid med -50% 2h innan och det brukar fungera. Bara det att jag glömmer att sänka :( då stänger jag av pumpen minst 30min innan.

  1. Ninnu skriver:

   Ungefär en timme innan. Tycker det är så svårt att veta när man ska sänka. Skulle ibland bara vilja gå ut och gå då jag känner för det! Utan att måsta planera hela dagen innan :(

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s