Borrelia :(

on

De som känner mig vet att jag inte är nån naturmänniska direkt… Jag gillar inte alla småkryp som där ute finns. Nå, mina vänner övertalade att komma med till deras stuga i somras. 1,5 dygn var jag på holmen och två fästingar bet sig fast i mina vrister! Usch!

Förra veckan på tisdagen dök det mittiallt upp två stora svarta blåmärken på mina ben. Jag visste att jag inte slagit mig någonstans och märkena kom på ca en timme. Riktigt svarta. Beslutade mig för att besöka en läkare, och igår fick jag svar på vad märkena beror på. Jo, borrelia! Jäkla skitfästingar! Så, nu har jag tvåveckors antibiotikakur på…

Så här såg blåmärkena på benen dagen efter att jag märkte dem:

WP_20140805_002

Efter några dagar blev ringen ganska tydlig:

WP_20140806_011

Nu är det endast en röd ring kvar på benen.

Visste vi förresten att ”borreliaringen” kan komma var som helst på kroppen, och inte runt fästingbettet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s