Show me your pump!

on

Det här inlägget har jag funderat mycket på, ska jag eller inte? Men nu beslutade jag mej för att göra det varjefall!

Det finns troligen ingen diabetiker som missat vad Miss Idaho 2014, Sierra Sandison, gjorde. Under misstävlingen gick hon ut på scenen med sin insulinpump synlig. Tufft!

miss idaho 2014

Efter det startade en boom på bl.a. instagram, där diabetikerna blev utmanade att visa upp sin pump. Haha, tänkte jag, aldrig att jag skulle visa mig i bikini i social media. Aldrig! Ända tills min diabeteskompis Hanna gjorde det! Och sedan Maria! Jag kan ju inte vara sämre, tänkte jag.

Det är inte att jag skäms över min diabetes eller min insulinpump, verkligen inte. Jag pillar på pumpen då det behövs och berättar öppet om både den och min sjukdom. Då man går lättklädd, t.ex. i bikini är det mest bara opraktiskt att ha pumpen framme. Slangen fastnar, man måste skydda pumpen för sol och vatten osv. Kanylen lägger jag långt ner på magen för att inte få en vit ring mitt på, inte för att den inte ska synas.
Det är nog mera det här att ställa sig i bikini framför kameran som var mest spännande. Vi planerade att ta bilden hela Spanien-resan. Linda skulle agera fotograf. Jag hade velat ha en bild vid poolen, men kände mej inte helt bekväm att posera framför publik dessutom, så det fick bli på balkongen istället :) Jag har som vuxen aldrig riktigt trivats i min kropp, den känns alltid lite för dallrig och stor, men bestämde mej för att göra det här varjefall :) Och ångrar det inte ett dugg!

Bilden lade jag genast ut på Instagram och Facebook, och sån respons jag fick! 33 gillningar på Instagram, bland dem även Miss Idaho herself! Helt otroligt! På Facebook var det 80 (!) av mina vänner som gillade bilden och jag fick en massa fina peppande kommentarer. TACK till er alla!

WP_20140728_010

Så nu utmanar jag dig, kära pumpanvändare! Lägg ut en bild på dej med din insulinpump, lägg till #showmeyourpump #showyourpump.

Och vill du följa mej på Instagram, heter jag Ninnukka81 där :)

4 kommentarer Lägg till

 1. jenny skriver:

  Hej. Kul att du är igång och bloggar igen. Nu följer jag dig även på Instagram.

 2. Meddiabetes skriver:

  Oj va grymt gjort, av henne, dig och alla andra med pump!
  Skulle absolut gjort detsamma.. Men har ju sprutor.. :)

  1. ninnukka skriver:

   Kanske du kan tejpa en struta på magen och ta en bild varjefall ;)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s