Ingen vidare start på veckan….

on

Åååh, måndag är så inte alls min dag! Nånsin!

Vaknade med ett blodsocker på 14,4, great! Har lärt mig av mina misstag att inte korrigera höga värden på morgonen, så gjorde det inte idag heller. Tog 1,5 enheter till 15 kolhydrater. En timme senare var blodsockert 9,4, bra! Efter ytterligare en timme visade mätaren 3,2! Varför?! Hade idag ingen juice eller druvsocker i väskan. Typiskt, jag som inte lämnar mitt hem utan att ha typ 80 kolhydrater i fickan! Nå, hade en tub gammalt flytande socker (urk, smakade riktigt vidrigt!) på väskbottnet och så mumsade jag i mig ett stort äpple och stängde av pumpen. Efter stund kände jag mig ännu inte riktigt i skick, så jag åt ett till stort äpple (nu har jag alltså klämt i mig ca 50 kolhydrater). Väntade en stund igen (typ en halv timme sedan jag senaste mätte bs) och nu var det 2,9!! Varför?! Mina sockerförråd var nu slut här på jobbet, så jag gick hem på lunch (alltså bor ca 200 m från min arbetsplats).

Varför gör det så här? Åt igår kväll en vegetariskt kebabrulle kl. 19. Eftersom den inte innehåller kött, så borde den inte vara så flottig så den inverkar på blodsockret mera på morgonen. Och varför fortsätter blodsockret sjunka trots att jag klämmer i mig kolhydrater och stänger av pumpen? (Detta är ett pumpfenomen, det här problemet hade jag aldrig med pennor).

Och varför känner jag inte av mina låga blodsocker mera :`( ? Jättejobbigt. Att jag inte kände av nånting fast bs är under 3!?! Om detta också är ett pumpfenomen så kan jag t.o.m. tänka mej gå tillbaka till pennor, bara jag får känningarna tillbaka! Känns otryggt att inte känna av dem. Det är orsaken varför jag mäter bs så ofta nuförtiden, en gång i timmen ungefär!

Nåja, nu kan ju alla räkna ut hurudan katastrof resten av dagen kommer att vara, kul!

Trevlig måndag till er alla :)

2 kommentarer Lägg till

  1. Niina skriver:

    Pumpun ja matalien tuntemusten kanssa mulla on joskus se ongelma, että ne sokerit laskee niin vaivihkaa, ettei tuu sitä samanlaista romahdusta kuin kynillä aikoinaan. Jos pumpun kans tullaan nopeasti alas, niin tuntemuksetkin on kyllä sen mukaiset. Voisiko olla eilinen kuitenkin hormonien aiheuttamaa? Minulla tekee pari päivää ennen menkkojen alkua sen että insuliinintarve romahtaa ja hypoilla ollaan koko ajan.

    1. ninnukka skriver:

      Luultavasti hormonit vaikuttaa tähän joo… Olen huomannut että tarvitsen paljon vähemmän insuliinia viikko menkkojen jälkeen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s