Kocken Nina

on

Jag är inne i en riktig matlagarperiod. Konstigt hur det gan gå i vågor. Det kan gå veckor då jag inte orkar göra en ända maträtt, och just nu skulle jag helst stå vid spisen hela tiden. Och varje gång jag gör mat, förundras jag över hur enkelt och billigt det är att göra hälsosam vegetarisk mat!
Squaschsoppa har jag gjort nu ett par gånger, nam! Jag har rostat till lite lättsaltade pinje- och solrosfrön för att få tuggmotstång. Igår satte jag i en gul paprika också för att få en trevligare färg på soppan. Så här gör jag. Mjukar upp lök och squasch (och paprika då) en stund i en kastrull med lite olja. Häller över lite vatten och kastar i en buljongtärning. Då det kokat så att allt är mjukt mixar jag soppan med en stavmixer. I med lite matlagningsgrädde med önskad fettprocent samt salt och peppar. Låter soppan koka en stund till och voilá, soppan är klar! Superenkelt!

InstagramCapture_499ecb75-4ba2-49d8-a7d1-91d230c2533c_jpg

InstagramCapture_a7f93b4c-f2a5-4e58-8603-5698c8b187a7_jpg
Så här fin blev solskenssoppan med paprika i.

Om man då tänker var löken och squaschen kostar + skvätten grädde och kryddorna, så är det här ju nog helt superbillig mat!

Ska tipsa om goda ugnsgrönsaker senare, so long!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s