Om diabetesföreningarnas verksamhet

on

I lördags reste jag tillsammans med vår diabetesförenings ordförande och sekreterare till Tammerfors på Diabetesförbundets ordförandeforum. Där samlades styrelsemedlemmar från de finlandssvenska diabetesföreningarna för att bl.a. diskutera den svenska verksamheten inom förbundet. Vi kollade också lite statistik om medlemmarna i föreningen, t.ex. i vilken ålder våra medlemmar är. Detta ordförandeforum ordnas varje år och jag är jätteglad att jag fick möjligheten att följa med denna gång :)

Men vad som kan konstateras är att våra medlemmar i föreningarna är gamla. Sorry nu bara, men så är det. I alla föreningar var den högsta stapeln på 70-74 år… Vi 20-40-åringar är de som är sämst på att höra till förening. Visst, det går lätt att klaga på att det inte finns verksamhet får oss, men så länge det inte finns medlemmar så finns det knappast verksamhet heller. De här glada åldringarna är faktiskt ganska aktiva :) Själv brukar jag delta i den verksamhet som vår lokala diabetesförening ordnar. Jag är ofta ensam under 60 år, men blir varmt välkomnad av det andra och så bjuds det ju på kaffe och smörgås på medlemsträffarna också :) Så nu hoppas jag att ni andra vuxna diabetiker också skulle aktivera er lite grann, eller hur? Man kan alltid gå med, dricka en kopp kaffe, delta i lotteri osv. Men sen är jag ju också en föreningsmänniska ut i fingerspetsarna och trivs bland folk. Jag tycker sånt här är roligt :) Inte kanske så kul att gå ensam, men man kan ju försöka vara två.

Dessutom är jag just nu inspirerad att försöka få igång verksamhet för oss i arbetsför ålder i Pargas. Träffas, kanske över en kopp kaffe för att tala, dela erfarenheter, fråga råd osv osv. Få stöd av varandra. Meddela mig om du är intresserad! Tänkte ordna nån sorts planeringsträff inom kort.

Är DU inte ännu medlem i en diabetesförening kan du bli det genom den här länken. Medlemsavgiften är rätt låg och det första året får du tidningen Diabetes på köpet! Jag tycker tidningen är jättebra, läser den oftast från pärm till pärm :)

Vill du bli medlem i vår förening, Västra Åbolands Diabetesförening, kan du kontakta mej endera här genom bloggen, eller per e-post, nee.nordstrom@gmail.com.

3 kommentarer Lägg till

 1. rainer blomqvist skriver:

  Sahuri:På Diabetesföreningens hemsida kan man läsa:

  Bröd,gröt,frukt,potatis,ris,makaroner,fettfritt är sådan mat som diabetiker skall äta.
  Som en unken fläkt från 80-talet tycker jag.Vore det tid att uppdatera?

  1. ninnukka skriver:

   Ja, det är så som jag försöker äta :)

 2. rainer blomqvist skriver:

  Sahuri: Jag skrev lite otydligt där,om ”nyetablerade unga diabetiker får såna kostråd så är det synd och skam ja suorastaan törkeätä. Jmf Kostdoktorn.se eller Annika Dahlqvist.se och Antti Heikkilän blogi. I all vänlighet skrivet. Moi

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s