”Ensimmäisen asteen diabetes” WTF?

on

Vi kan läsa i tidningarna att skandaldrottningen Tuksus syster Julia Tukiainen har dött. Det är ju såklart ledsamnt (men om man frågar mej ändå ganska väntat, sorry!). Systrarna Tukiainen är ju inte direkt kända för sina hälsosamma levnadsvanor…

Nåja, till saken. Läste en artikel och kollade in en video på Seiskans hemsida. I artikeln kan man läsa ”Julia Tukiainen taisteli aikuisiän diabetesta vastaan”, alltså att Julia hade ”vuxendiabetes”. Mycket flummigt, men jag förstår på nåt vis att det ät typ 2 diabetes de menar. (Förr talade man ju om barn- och vuxendiabetes, men nu då alla kan insjukna både i typ 1- och typ 2-diabetes, har man kommit ifrån detta.) Sen, då kan kollar i videon säger de att Julia hade ”ensimmäisen asteen diabetes”. WTF? Vad är det? ”Första gradens diabetes”. Det här låter ju mera som typ 1 diabetes ju. Håhhå, att folk såsar till det. Inte för att jag egentligen blir nåt lyckligare av att få veta vilkens typ av diabetes den här stackars människan hade heller egentligen.

RIP Julia.

En kommentar Lägg till

  1. Tanja skriver:

    Ja, det var ju inte överraskande att det slutade så här men visst är det ju riktigt tråkigt ändå. :/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s